joi, 25 august 2016

Cat ne costa un city break in Lisabona?

La marginea continentului, de acolo de unde au plecat exploratorii către Lumea Nouă, un City Break are o aură aparte.
Lisabona datează din vremuri imemoriale, există şi supoziţia că numele i-ar fi în legătură cu legendarul Ulise.
Asta poate fi şi explicaţia succesiunii de navigatori care au pornit pe mare din acest port.
Iar astăzi turistul obişnuit pate admira un monument dedicat acestor navogatori.
'Monumentul Descoperirilor', o caravelă simbol, de piatră, în amintirea celor care acum sute de ani au completat petele albe de pe harta globului (Vasco da Gama, Fernão de Magalhães, and Pedro Álves Cabral).
Turistul poate urca şi într-un ascensor pentru a admira întinderile de ape şi uscatul. Apoi se poate plimba pe un uriaş mozaic pe care sunt înscrise date şi locuri ce li se datorează navigatorilor.
Arcul de triumf de pe Rua Augusta este menit, de asemenea, să cinstească figurile legendare de exploratori.
Istoria este prezentă în Lisabona şi prin biserici, şi printr-un apeduct impresionant, şi prin castelul care domină oraşul.
Castelo de São Jorge, reşedinţă regală până târziu, este acum în regim muzeal şi reprezintă cel mai vizitat reper din oraş. De acolo, de sus, poate fi admirat oraşul, dar şi râul Tagus iar în depărtare Atalanticul. Un periscop în Camra Obscura propune o vedere de 360°.
Lisbon Oceanarium este o clădire modernă, îndrăzneaţă, un spaţiu destinat vizitării lumii marine. Habitatul din oceanele: Atlantic, Pacific, Indian şi Antarctic poate fi văzut printr-un sistem foarte eficient.
Inedit este ascensorul Santa Justa, în stil neo-gotic, proiectat de un elev al lui Eiffel, menit să servească traficul între două zone ale oraşului, acum este o atracţie pentru turişti.
Lisabona are şi un muzeu dedicat prezenţei sale în Extremul Orient, încât nu e de mirare că se pot vedea costume de samurai.
MUDE este ceea ce se cheamă un muzeu al modei şi al designului, un loc în care creativitatea este stimulată şi ridicată la rang de lege.
Un City Break la Lisabona este ca o ieşire în larg a unui navigator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu