joi, 14 iulie 2022

ISO 27001 - contribuția sa pentru organizațiile și companiile cu profil IT

Angajarea într-un proces de certificare cu beneficiile ISO 27001 oferă companiei dumneavoastră o protecție eficientă împotriva riscurilor precum pierderea de date, infracționalitate cibernetică, deteriorarea imaginii și pierderea financiară rezultată, care ar putea pune în pericol întreaga companie.

Prin implementarea unui sistem de management ISO 27001, contribuiți la continuitatea afacerii IT, vă protejați datele sensibile și obțineți un avantaj competitiv.

Iată mai precis câteva dintre numeroasele beneficii pentru companie:

-          - definirea unei strategii clare privind informațiile și protecția acestora

-         -  structurarea metodică a proceselor

-          - detectarea punctelor slabe și luarea în considerare a amenințărilor

-          - protecția informațiilor dumneavoastră confidențiale

-        - mobilizarea echipelor în jurul unui proiect comun

-          - accesul la noi piețe

-          - imagine și notorietate - crește încrederea clienților

-          - achiziţionarea de instrumente care facilitează managementul siguranţei

-          - îmbunătățire continuă

Pentru multe companii care doresc să-și protejeze activitatea de bază, a lua în considerare partea de securitate a informațiilor, permiterea controlului ori îmbunătățirea serviciului oferit clienților ar putea contribui într-o mare măsură la un succes profesional mult mai consistent.

ISO 27001 se adresează tuturor companiilor cărora le pasă de securitatea informațiilor lor, mizând pe confidențialitatea informațiilor companiei și ale clienților săi, disponibilitatea informațiilor și serviciilor, integritatea informației.

Prin urmare, acest standard ISO 27001 nu se adresează numai companiilor digitale. Cu toate acestea, nevoia de a proteja informațiile sensibile este deosebit de puternică în domeniul high-tech, digital și mai ales în domeniile conexe. Aceste companii sunt adesea în fruntea inovației, dar nu neapărat la înălțimea provocării riscurilor cibernetice și a provocărilor de gestionare a datelor.

În plus, standardul ISO 27001 se aplică tuturor informațiilor companiei dumneavoastră și nu se referă doar la departamentul IT, așadar, merită să vă gândiți la modalitatea în care vă planificați activitatea, astfel încât să puteți implementa acest certificat.

Cât durează procesul general de certificare?

Pentru a obține o certificare ISO 27001 la preț cât mai convenabil de la 4Consulting, va trebui să parcurgeți trei etape.

Etapa inițială: implementarea sistemului de management

Această fază durează cel puțin 6 luni. Dacă compania dumneavoastră este mare, are o activitate complexă sau sfera supusă certificării este extinsă, această durată se poate dubla.

Cu toate acestea, alte caracteristici specifice companiei dumneavoastră (vechimea, sistemul de management deja în vigoare, gradul de prioritate al proiectului) pot face ca durata fazei inițiale să varieze.

Faza de certificare

În afară de auditul simulat, este nevoie de cel puțin 3 luni pentru diferitele etape (audit anterior, audit la fața locului, studiu comisionar, timpi de răspuns).

Faza de urmărire

După obținerea certificării, compania este verificată în fiecare an pentru a testa aplicarea ISMS și progresul securității. Aceste audituri ulterioare pot dura 2 până la 7 zile pe an.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu