luni, 31 august 2020

Descopera vinul special al oenologului cramei Budureasca

Oenologia este stiinta care se ocupa cu studiul vinului, iar oenologul este specialistul care da viata vinurilor. La crama Budureasca il gasim pe Stephen Donnelly care dispune de o bogata experienta. Acesta este creatorul unora dintre cele mai apreciate vinuri de la Crama Budureasca. Gama Noble este copilul sau de suflet si cuprinde doua vinuri, Noble 5 si Noble White pe care merita sa le descoperim. Nu toate vinurile se pot bucura de acest renume, iar pentru asta gama Noble este cu atat mai speciala.

Noble 5 este un vin cu totul deosebit care a prins viata prin amestecul a cinci soiuri diferite de struguri. S-a extras tot ce este mai bun din Feteasca Neagra, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Astfel ne bucuram de un vin complet care iese in evidenta printr-o culoare foarte intensa de rubiniu inchis. Aromele de cirese, prune, coacaze negre si martipan alcatuiesc un mix inedit. Structura este eleganta si gustul fructat se dezvolta intr-un postgust lung. Noble 5 se poate invechi in sticla si poate fi servit alaturi de fripturi, vanat, preparate pe baza de vita, miel, cheeseburgeri, branza maturata sau chiar ciocolata neagra. Daca tii cont de asocierile culinare ai garantia ca te bucuri de o experienta completa de fiecare data cand servesti vinul Noble 5. De asemenea, temperatura ideala de servire este de 18 – 20 de grade.

Armonizarea celor cinci soiuri de struguri nu este deloc simpla, iar Noble 5 este un bun exemplu al indemanarii oenologului Stephen Donnelly. Gama Noble ascunde ani intregi de munca ai oenologului fara de care nu putea prinde viata, iar acum cu totii o putem descoperi la Crama Budureasca.


Cel de-al doilea vin al gamei, Noble White a fost realizat din trei soiuri diferite de struguri, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Chardonnay. La fel ca alti struguri din viile Budureasca, aceste soiuri s-au adaptat foarte bine la conditiile existente si s-au bucurat de cel putin 2000 de ore de soare pe durata anului. La maturitate deplina au fost culesi cu mana, exact la momentul potrivit pentru a avea cantitatea de zahar potrivita pentru a dobandi un nivel mediu de alcool. De asemenea, pentru obtinerea echilibrului perfect procesul de vinificare se face separat pentru fiecare sortiment.

Astfel, suntem intampinati de un vin cu o culoare galben aurie si arome de fructe tropicale si flori de iasomie inspirate de Muscat Ottonel. Gustul de mango este intens, aciditatea este placuta, iar acestea provin de la strugurii Sauvignon Blanc. In acelasi timp, corpolenta medie si notele de stejar si vanilie sunt obtinute datorita Chardonnay-ului. Temperatura ideala de servire a acestuia este intre 10 si 12 grade, iar la capitolul asocieri culinare exista cateva diferente. Fie ca alegi sa gatesti, fie sa comanzi, te poti orienta catre preparate pe baza de pui, la gratar, peste, fructe de mare, orez, legume caramelizate, branza proaspata sau paste.

Cand incerci gama Noble de la Budureasca ai parte de libertate deplina cu privire la asocierile culinare. Totusi, nimic nu te forteaza sa te opresti la acestea intrucat aici te asteapta si vinuri brute din Romania foarte apreciate. Aceste vinuri spumante le gasim in Colectia Prima Stilla si Shine si reprezinta o alegere inspirata pentru a celebra fiecare moment important din viata noastra, de la nunti, la botezuri, aniversari, reusite pe plan personal si nu numai.

Magazinul online al cramei Budureasca dispune de vinuri pentru toate gusturile care se servesc in diferite contexte, poti doar sa te documentezi putin si sa il alegi pe cel potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu